mandag den 21. juli 2008

DownTown Memphis og tur til Atlanta

Så er det blevet tid til lidt flere billeder og oplevelser fra "over there".

Sidste mandag var på down town Memphis for at se og opleve noget af byen. Vi startede med at se SUN studiet, hvor bl.a. Elvis, Johnny Cash m.f. blev indspillet af firmaets grundlægger, og på mange måder en lydteknisk og pop musikalsk pioner, Sam Philips. Det var helt vildt spændende, og vores guide var rigtig go til at fortælle. Studiet er stadig aktivt idag.
Her under er i vi indspilningsrummet i SUN studio, hvor Maria prøvede at synge i en mikrofon der næsten med sikkerhed er blevet brugt af manden ham selv Elvis Presley
Efter SUN studiet tog vi sporvognen (trolley som de hedder herover) rundt og så noget af den indre by.
Efter trolley turen så vi bomulds museet. Memphis var centrum for store dele af bomuldshandlen i USA. Vi så historien om bomuldens betydning, og udviklingen i industrien.
Derefter gik vi rundt i downtown. Her under er vi på en springvands plads, hvor Charlotte dryppede hovedet for at blive kølet lidt ned i det RIGTIG varme vejr. Vi er dog så småt ved at have vendet os til de 35-40 grader der er på en normal dag.

Tirsdag brugte vi det meste af dagen i bil. Vi kørte sydøst på til Atlanta i Georgia. En 7 timers køretur, hvor vi stillede uret en time frem undervejs.
Onsdag var vi på Martin Luther King centeret. Et museum der fortæller MLK's historie, om de ting han stod for og de vigtige ting der skete omkring ham. Der er rigtig meget at fortælle om det, og det han stod for er jo stadig aktuelt idag (og sådan set på mange flere måder end blot de sortes kamp for rettigheder). Om aftene var vi ude for at se Stone Mountain et bjerg der består af en stor sten. Her viste de verdens største laser show. Jeg har desværre ikke billeder af det. Men flot var det.
Torsdag var vi først i Georgia Aqurium. Her var dømt Nordsø Centeret GO HOME. Foruden en masse akvarier og flotte udstillinger om og med alle mulige fisk og havdyr, huser GA også et akvarie med 3 hvid hvaler og så verdens største akvarie med ikke mindre end 4 hvalhajer (alt skal jo være større herover) ;0). Akvariet er i længde på størrelse med et amerikansk football field (100yards) og rummer 350millioner gallons vand (1gallon = 3,78liter). Det var en helt vildt fasinerende oplevelse. På billedet herunder er en af hvalhajerne.
Efter GA var vi i World of CocaCola. Her var en masse hstorie bag CocaCola, reklamer, og alverdens CocaCola ting og sager. Vi prøve smagte også forskellige læskedrikke fra de meste af verden. Nogen noget kun bedre end andre.
Derefter gik vi en tur i Olympic Park, som blev lavet i forbindelse med OL i Atlanta i 1996. På nogle sten i park er alle medalje vindernes navne indgraveret. Vi har nogle stykke fra DÈN, og det kan da lige nævnes at vi det år f.eks. vandt guld i kvinde håndbold. :0) Herunder tar jeg en slapper på græsset og nyder det rigtig dejlige vejr.
Fredag gik med at køre tilbage til Memphis.
Lørdag var det meningen vi skulle ha været på rundvisning på Gibson guitar fabrikken som ligger downtown. Alle turene var desværre fyldte, så det gør vi en af dagene i løbet af ugen. Resten af eftermiddagen gik med at slæntre rundt og nyde atmosfæren og det gode vejr.
Søndag var vi til gudstjeneste i en lille sort menighed. Rent tilfældigt kom vi på deres årlige gospel kor dag. Ud over kirkens eget kor, var der 4 kor fra andre menighed. Alle havde deres eget band med og det var rigtig fedt at se noget real black america gospel. Så inden vi havde set os om var klokken blevet 17.

Imorgen tar vi til Nashvile i et par dage.

Det var alt for nu. Klokken har lige passeret 2 om natten herover, så nu vil jeg ligge mig til at sove. Men der kommer mere nyt from the states inden længe.

Ingen kommentarer: